bildlogga
Detta är BOOTs
officiella webbsida.

Hållbus Totte Mattsson

Hållbus Totte Mattssons musikaliska yrkesbana började i mitten av 70-talet då han studerade Musikvetenskap vid Uppsala Universitet. Det fortsatte med en Musikpedagogisk examen från Musikerlinjen vid Musikhögskolan i Göteborg ett par år senare.
Vid sidan av många andra kurser inom musiklära har Totte haft ett flertal anställningar som bl.a. lärare i bruksgitarr och historiska knäppinstrument på Musikhögskolan i Göteborg, som gästlärare i folkmusikimprovisation på Uppsala Universitet samt som Konstnärlig Lektor i ämnet ljudproduktion vid Högskolan Dalarna som även är en nuvarande anställning.
Parallellt med detta har han spelat och komponerat med många olika musikakter som t.ex. Hedningarna, Groupa, Boot m. fl. Totte har även komponerat och producerat musik till konstnärliga videoinstallationer, teaterpjäser, informativa videoklipp och mycket mera.

Diskografi:

1985 Groupa, Vildhonung
1987 Groupa, Utan Sans (Grammisnominerad 1988)
1989 Hedningarna, Hedningarna
1990 Groupa, Månskratt (Grammisvinnare 1991)
1992 Hedningarna, Kaksi! (Grammisvinnare 1993)
1994 Hedningarna, Trä (Grammisnominerad 1995)
1997 Hedningarna, Hippjokk
1998 The Forge Players, Flow my tears
1998 Hedningarna, Remix project
1999 Hedningarna, Karelia Visa
1999 BOOT, Virvla (Grammisnominerad 2000)
2003 Hedningarna, Hedningarna 1989-2003 (samlings-CD)
2004 Hurdy-Gurdy, Prototyp
2009 BOOT, Soot

Utmärkelser och stipendier:
1990 Lansering-90 Rikskonserter
1991 Konstnärsnämndens konstnärsbidrag
1995 Konstnärsnämndens konstnärsbidrag
1997 Konstnärsnämndens arbetsstipendium
1998 SKAP-stipendiat
1999 Konstnärsnämndens arbetsstipendium
2000 Målinriktat stipendium Konstnärsnämnden
2000 Landstinget Dalarnas arbetsstipendium för utveckling av internetproduktioner
2001 STIM- stipendiat (Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå)
2003 Landstinget Dalarnas kulturstipendium
2005 Konstnärsnämndens arbetsstipendium
2007 Konstnärsnämndens resestipendium för internationellt Kulturutbyte
2010 Konstnärsnämndens arbetsstipendium

Andra band och projekt med Totte:

Hedningarna
Hurdy Gurdy
Hund & Katt
Snö
Högskolan Dalarna

bildhemLänkar till andra band och project med Totte:

Hedningarna
Hurdy Gurdy
Hund & Katt
Snö
Högskolan Dalarna

© Samuel Andersson