musician5

Forskad musik av Jimi Hendrix

Vi letar efter professionella musiker för våra band. el-live Productions sysselsätter sångare, gitarristar, bassister, tangentbord, trummisar och bandledare. Vi erbjuder stora möjligheter för sångare och musiker utomlands.

Spelar storleken någon roll? Är större bättre? Och när det gäller att spela gitarr? Spelar storleken någon roll? Jimi Hendrix hade stora händer och långa fingrar från hotos och minnen från människorna som arbetade sida vid sida med honom i studion. Eddie Kramer märkte att Jimi fick så mycket ljud från gitarren. Jag tror att det har att göra med hans utrustning, förfinade talang och vision.

Jimi Hendrix

Chas Chandler, Jimis första producent, sa en gång att det var fantastiskt att se honom spela på nära håll. Hur han löjligt växlade mellan rytm och bly. Mannen hade stora händer.

Ta en titt på spelarens tangentbord. De använder 8 fingrar och 2 tum och vi gitarristar använder traditionellt bara 4. Tyvärr efter 10 minuter gjorde jag Stanley Jordan). Jimi använde fyra fingrar och tummen för att haka runt toppen av halsen med stor effekt. Han lyckades oroa basnoter på sin sjätte sträng och spela melodier på de övre. Jag tror att detta förmodligen är den vackraste aspekten av hans gitarrteknik.

Little Wing, Weeping Wind Mary och Castles in the Sand är primära exempel. Många associerar det helt enkelt med skrikande gitarrsolo, brände sin gitarr i Monterey eller en Star Spangled-banderoll i Woodstock. Faktum är att mannen var en mästare på R&B rytmgitarr. Han kände och spelade tillsammans med pionjärerna inom denna musikstil. Han var där från grunden.

Auditions pågår bara. Är du “el-live material

Tror du att du verkligen kan göra en anmärkningsvärd skillnad i hjärtat av ett el-live-band? Välj ditt instrument, berätta allt om dig själv så ordnar vi din audition. Kom ihåg att ge allt du har. El-live Productions är vad musiker drömmar är gjorda av … det är de bästa musikjobb du någonsin har.