musician8

Hur man Excelar i ett rockband

Önskan att vara den bästa gitarristen, den snabbaste bassisten eller den högsta trummisen i ett rockband är en vanlig ambition, även om ingen av dessa egenskaper behövs för att bli framgångsrik. Varifrån kommer då denna konkurrenskraftiga natur? Jag tvivlar på att det härstammar från de stora spelarna som inspirerade oss i första hand.

Ta som ett exempel min vän Legend Ned K som hade en unik metod för att lära sig spela gitarr. Han kombinerade sina lektioner med kärlek till fallskärmshoppning!

Starta ett rockband

Young Ned skulle hoppa ut från baksidan av planet med sin gitarrtränare (det var många av dem), och under den hektiska åkturen tillbaka till marken skulle en lektion äga rum. Naturligtvis fanns det inte mycket tid att lära sig allt innan man drar i ripcord, och som ett resultat; Ned K är fortfarande en av de snabbaste gitarristarna i dag!

Det sägs dock att alla spelar gitarr idag. Så ett sätt att få en spelning är att lära sig ett instrument som är sällsynt och regelbundet efterfrågat – till exempel trummor. Men trots ambitionerna kommer det att krävas mycket träning och mycket hårt arbete att utmärka sig i alla ansträngningar, och det är detta hårda arbete som ofta förbises.

Ta som ett ytterligare exempel på min väns grova trummisätt …

Vid tolv års ålder fick Keefy ett parkeringsjobb i sitt lokala bilutställningslokal i en brunn för att göra en del av Wirral. En dag, upphetsad av rytmerna som kom från den stora änden av en slagen Ford of England, hoppade han ut ur bilen och lämnade honom där han var och rusade omedelbart hem för att återuppliva sin farfars andra världskrigs trumset som hade kasserats år tidigare på vinden.

Efter att ha behärskat rudimentet på den forntida uppsättningen bestämde Keefy att han ville vara en anmärkningsvärd trummis och började en straffande övningsregim där han skulle spela i timmar på stålskoplock beväpnade med ett par knubbiga hammare. Keefy säger att det var en hemlighet att bygga styrka som gör att han kan spela MYCKET HÖGT! När han återvände till andra världskriget tog det naturligtvis inte lång tid. Faktum är att några set senare blev det uppenbart att något helt speciellt behövdes för att motstå det straff som begränsades av den nyligen döpta “Bad Boy” Keefy.

Uppfinningen av rackmonterade trummor var ett svar på Keefys böner (fram till dess hade han inte lyckats avsluta spelningen utan att förstöra sin uppsättning), och med några modifieringar, plus tillägg av några byggnadspelare, var Bad Boy Keefy redo att rocka och rulla!

Poängen är att oavsett vilket instrument du väljer kommer det att krävas mycket övning och beslutsamhet. Och för att bli ett snitt över resten krävs ofta en del sidotänkande och kanske en annan inställning till normer.

Du kanske undrar om något av detta är sant eller helt enkelt en fantasi av min fantasi? WellHealth Fitness-artiklar, du bestämmer dig … …