Lär dig att spela gitarr – enkla saker som nybörjare behöver göra


Många nybörjare försöker lära sig spela gitarr utan någon verklig hjälp, vilket är olyckligt eftersom spela gitarr är ganska kul och kan ge dig en fördel gentemot dina vänner. Medan de flesta människor försöker lära sig gitarren själva, det är också tyvärr vanligt att nya spelare att ge upp när de bara har ett fåtal låtar under bältet. Gitarrlektioner från en instruktör kan vara dyrare och det kan ibland vara frustrerande när du inte ser någon omedelbar förbättring direkt.

Lyssna på ljudet du försöker spela.

Att lära sig spela gitarr är en av de saker som tar mycket övning och engagemang för att bli bra på det. Men låt inte det avskräcka dig. Att lära sig spela gitarr är faktiskt ganska lätt när du får kläm på det. I den här artikeln får du lära dig om hur du stämmer din gitarr ordentligt, hur man håller en akustisk gitarr korrekt, och hur man lär sig att läsa ett notblad.

Det finns faktiskt ingen anledning att lära sig att läsa ett notblad för att kunna börja spela gitarr. Du bör alltid komma ihåg att börja med att lära dig läsa en notblad så att du kan förstå vad som händer på sidan och hur den relaterar till varje not.

Gitarrlektioner i Borås

Det första du behöver göra är att öppna upp din favorit musik program och leta efter en flik med ett ackord diagram. Detta visar hur varje ackord kommer att passa in på din greppbräda och vilka anteckningar du ska spela på varje band. När du har hittat ett ackord diagram för låten du vill lära dig, bara gå över den med en fin tand kam och se till att alla noter är de rätta. Om det finns ett misstag, helt enkelt radera det.

När du har laddat ner fliken för låten som du vill lära dig att spela, lägger du den på musikprogrammet eller på datorn. Ställ in tid och plats för lektionen att börja med att använda menyknappen och sedan klicka på “start”. Se till att du är i ett tyst rum där du inte kommer att störa någon annan när du spelar låten.

Därefter sätter du dig ner och börjar spela tillsammans med låten. När du vänjer dig vid låten, spela den i olika nycklar och ändra tempot när du går. När du känner dig bekväm nog med låten för att börja spela upp den i början, då är det dags att stanna upp och gå vidare till nästa ackord.

Du måste börja spela långsamt när du först börjar och gradvis bygga upp till snabbare hastigheter som du fortsätter att träna. Fortsätt att försöka röra sig snabbare när du blir bättre. När du känner dig bekväm med låten, gå vidare till nästa tills du äntligen komma till slutet av låten. När du är klar med en låt, stanna och lyssna efter feedback. Det spelar ingen roll vilken tid du lyssnar, men samtidigt vill du inte lyssna på feedback som du spelat dåligt.

En viktig sak att komma ihåg är att se till att du har möjlighet att höra feedback när du spelar. Om du spelar in låten bör du se till att ljudet är klart och konsekvent. Om det låter dovt eller förvrängt, då låten kanske inte exakt hur du vill att det ska vara. Försök att hitta ett inspelningsprogram som ska spela in i både stereo och mono så att du kan jämföra det med den färdiga produkten.