musician 3

Vad är Heavy Metal Music?

Heavy Metal Music utvecklades i slutet av 1960-talet från rockmusik och har under de senaste 40 åren dykt upp inte bara i sin egen genre utan också i hela kulturen. Det har sönderdelats i dussintals undergenrer och vunnit världsomspännande popularitet med sin unika stil.

Klassisk heavy metal-musik beskrivs som ett tjockt, massivt ljud som inkluderar utökade gitarrsolo, komplexa takter, förstärkt distorsion och total ljudstyrka. De viktigaste instrumenten i de flesta grupper är elgitarr, basgitarr, trummor, sång och ibland tangentbord. Medan de flesta band fokuserar på sång som frontman använder heavy metal-musiken oftast huvudgitarristen som fokus.

detta är en dokumentmall för examensarbeten

En gitarrist i heavy metal-musik är nyckeln. De utför utökade metallriffar och leder vanligtvis en grupp. Medan vissa metalgitarrister använder stora kraftackord i sina låtar, har de flesta studerat klassisk musik och har fantastiska förmågor. Några av de tekniker som används är alternativ plockning, stränghoppning, hoppning, legato, svepande plockning och ekonomiplockning.

Heavy metal-musik utvecklades i slutet av 1960-talet med band som Black Sabbath och Led Zeppelin. Ursprunget till denna nya musikstil gav upphov till en enorm musikgenre. Metallmusiktexter fokuserar vanligtvis på mörka eller deprimerade ämnen, inklusive död, krig, paranoia och personligt trauma. Vissa extrema former av metall fokuserar ofta på aggressiva eller blodiga texter, medan andra fokuserar på mer filosofiska ämnen. Ett vanligt tema i de flesta metaller är tanken på att göra vad du vill, trots vad världen säger.

Vad är Heavy metal?

Tungmetallmusikens genrer är lika stora som alla artisters ideologier. De mest populära stilarna av heavy metal-musik inkluderar alternativ metal, drone metal, funk metal, klassisk metal, grindcore, industriell metall, metalcore, neoklassisk metall, nu metal, gotisk, speed, post metal, rap metal, mudge metal och doom och death metal . Varje undergenre ger element från andra musikstilar som blues, rap, rock, alternativ, folk, punk, hiphop och klassisk.

Visuellt utseende har alltid varit en stark faktor i heavy metal-musik. Vissa grupper, som Kiss och Alice Cooper, har blivit kända för sina främmande dräkter och enorma scenuppträdanden.

Dagens klassiska metalhead-klänning består av långt, axellångt hår, en svart T-shirt med en favoritmetallbandlogo, jeans, svarta stövlar och en svart skinnjacka. Enligt journalisten Nader Rahman gav det långa håret medlemmarna i metallgemenskapen “den kraft de behövde för att göra uppror mot någonting i allmänhet.”

Heavy metal-musik är extremt maskulin och det finns därför ingen vanlig dans på konserter. De flesta av publiken kommer att ägna sig åt att bedöva huvudet eller bara göra handrörelser. Andra skärmar kan inkludera “moshing”, scendykning eller publiksurfing.

Heavy metal-fans har sin egen äkthetskod. Koden kräver att artister är autentiska, dedikerade till subkulturen och musiken och de får aldrig säljas. Vissa artister uteslöts från mainstream-metal eftersom de saknade den äkthet publiken letade efter.